Partner login

Mitt jobb från ovan: Johanna Flyckt Gashi

Wibe Ladders - Sverige

För två år sedan lämnade Johanna Flyckt Gashi sitt jobb som inredningstylist och började arbeta som inköpare för det svenska varumärket Svanefors. Förutom att köpa tyg, gardiner, mattor och kuddöverdrag jobbar hon också med utställningar såväl som showrooms. Många av uppgifterna kräver att hon klättrar upp för en stege.

Johanna har en solid bakgrund som inredningstylist och har arbetat för många svenska varumärken under åren. Ellos, Hemtex och IKEA för att nämna några. Hon har också arbetat för många av de stora inrikes tidningarna i Sverige. De senaste två åren har hon jobbat som inköpare på Svanefors. Förutom att köpa allt från tyg till interiördesign, designar och bygger hon även Svanefors utställningar och showrooms och fungerar som interiörstylist på photoshoots.

"Vi deltar i fyra utställningar varje år, bygger två showroom och tar bilder för katalogen två gånger om året. Det är då jag jobbar på höjder. Alla showcases är väldigt roliga att bygga och det finns alltid en speciell anda i utställningshallen. Alla är stoked och du arbetar som en galning från tidig morgon till sen kväll innan showen öppnas. Jag möter alltid många roliga och glada människor och alla är verkligen hjälpsamman och lånar ut saker som behövs, såsom en kopp kaffe eller en stege. "

Johanna tycker att det är okej att jobba på höjder så länge hon har en stadig och bra stege. Hon erkänner sig vara lite rädd för höjder men delar ett enkelt men effektivt tips mot rädsla för höjder.

“Det hjälper att inte titta ner"

När det gäller säkerhet är hennes bästa råd att välja bra skor som ger ett bra grepp, använd en stadig stege och se till att stegen placeras på en plan yta. Det är också stegen som hon anser är hennes viktigaste utrustning när man arbetar på höjder.

“Du behöver använda stegar som är både robusta och stabila"

Johanna har aldrig skadat sig när han arbetar på höjder, åtminstone inte från ett fall. En gång knäckte det till i ryggen medan han hängde gardiner från ett tak. Där var hon då, fångad på toppen av en stege.

"Det var ingen där som kunde hjälpa mig. Lyckligtvis var min son i stan så jag kunde ringa honom och be honom att komma hjälpa mig att klättra ner. "

5 fakta

Johanna har 14 000 följare på sin Instagram-profil, @ johannas3. Hennes följare får följa med både i hennes arbete och från hem.

Namn: Johanna Flyckt Gashi
Yrke: Inköpare
År i branschen: 2 år som inköpare, innan det 12 år som inrednings stylist
Arbetsjöjd ovan mark: Cirka1 meter
Verktyg/ utrustning du alltid bär med dig: Hammare och skruvdragare

Fråga oss