Partner login

Nya teleskopstegar

Wibe Ladders - Sverige

Nu lanserar vi två nya modeller av teleskopstegar. TL-modellen i vårt HOME-segment är 2,9 meter lång. TLP i vårt PROF-segment finns i två längder 3,4 meter och 4,0 meter.

Den stora fördelen med teleskopstegar är givetvis att de är lätta att transportera och lagra. De rymms lätt i bilen eller i ett förråd. En annan stor fördel är att de kan användas på precis den längd du behöver, vilket gör dem idealiska för inomhusbruk och i trånga utrymmen. Vår stegen är perfekt för arbete i huset, trädgården eller runt båten. Vår PPROF-stege är perfekt för till exempel servicetekniker som jobbar i trånga utrymmen och måste flytta stegen ofta.

Skillnaden mellan de två modellerna är, bortsett från de olika längderna, att TLP-modellen har en stabilisator som minskar risken för att stegarna glider i sidled och armarna på toppen så att stegen får ett avstånd till väggen och du kan ta tag i toppsteget. De två modellerna har också olika lösningar för att minimera risken för klämskador.

TL-modellen har ett avstånd mellan stegpinnarna i nerfällt läge, medan TLP-modellen har en luftbroms-stängningsmekanism som drar in stegen i kontrollerad rörelse. Den stora skillnaden mellan lösningarna är att TLP-modellen blir mer kompakt i nedfällt läge.

Båda stegmodellerna är godkända enligt europeisk standard EN 131.

Publicerat 16 april 2018.

Fråga oss