Partner login

Vi firar 90 år med att lansera en robust trappstege

Wibe Ladders - Sverige

90 år efter att vi gjorde vår första stege lanserar vi nu trappstegen 90P - en robust men ändå användarvänlig premiumprodukt med sidoskena och en robust, extra stor plattform.

"Vi har sett ett behov av att utöka vårt sortiment av en robusta trappstege med stora plattformar," säger Wibe Ladders produktchef Anton Lövgren. ”Det finns också en efterfrågan på marknaden för en robust, men ändå lätthanterlig, stege för riktigt krävande uppgifter. Med lanseringen av 90P i vårt sortiment möter vi byggföretag och hantverkarnas önskan om en produkt som är lätt att hantera."


Enligt Anton Lövgren är den nya modellen en kombination av beprövad teknik och nya innovationer utvecklade i nära samarbete med hantverkare.

”Designen är baserad på användarnas behov och företagens krav i kombination med vår 90 års erfarenhet och stor kompetens inom utveckling av högkvalitativa stegar. Det finns inga genvägar till en brastege, det kräver ett omfattande arbete med säkerhet i varje steg, säger han.

Godkänd enligt ”Bra arbetsmiljöval” upp till 2 meter

Föreskrifter om ”Bra arbetsmiljöval” har utvecklats av Riksbyggarnas säkerhetsgrupp för att minska antalet arbetsolyckor. Reglerna lanserades i Sverige 2012 och genomförs nu också i Norge. Finland har ett liknande system som kallas VNA.

"De stora entreprenörerna i Skandinavien kräver att allt fler verktyg och utrustning ska godkännas enligt Bra arbetsmiljöval," säger Anton Lövgren. ”Detta innebär att underleverantörer måste vara medvetna om och lära sig om dessa regler. De måste helt enkelt uppfylla kraven för att inte stängas ute från arbetsplatserna. Med 90P kan de vara säkra på att de har en stegstege som uppfyller alla dessa krav. ”

Tillverkade i Nässjö, Sverige

90P tillverkas i vår egen fabrik i Nässjö, Sverige, med omfattande kvalitetskontroller under hela processen. Enligt Anton Lövgren är resultatet en produkt som gör det möjligt för användarna att göra sitt jobb på ett säkert och effektivt sätt.

”Det är en mycket stabil och robust stege som ändå är lätt att hantera. Den har en extra stor plattform med dubbelriktat halkskydd, fallskydd på tre sidor och en ergonomisk design som gör det möjligt för användarna att stå helt avslappnade och fokusera på sitt jobb. 90P är på alla sätt en riktig premiumstege med mycket lång livslängd. Om du frågar mig är det förmodligen den bästa stegen som någonsin har designats. ”

Den nya Trappstegen 90P lanseras i augusti 2019.

Publicerat 21 augusti 2019.

Fråga oss