Partner login

Säkerhet i varje steg

Wibe Ladders - Sverige

Wibe Ladders är den ledande nordiska tillverkaren av stegar och byggnadsställningar för professionella användare. I mer än 90 år har vi lett utvecklingen av pålitliga stegar som uppfyller de allra högsta marknadsstandarderna.

Allt vi gör är baserat på kvalitet och säkerhet, från produktutveckling och produktion till leverans och vårt arbete med att förbättra stegsäkerheten på arbetsplatsen. Du kan lita på att vi sätter säkerheten först i varje steg.

“Allt vi gör baseras på säkerhet och kvalitet"

Kommersiell chef Robert Agerskog talar om vår filosofi och vårt löfte: att sätta säkerhet först i varje steg.

“När du köper en stege från Wibe Ladders, finns det en sak du kan vara säker på: varje del, allt material och alla lösningar har undersökts till minsta detalj och har blivit noggrant utformade för att garantera din säkerhet. Detta gäller för hela vårt omfattande sortiment, från våra stabila arbetsbockar och byggnadsställningar till våra brand- och räddningsstegar. Lösningarna vi erbjuder är säkra för alla höjder. "

Vad är "säkert arbete"?

"Säkert arbete handlar om att välja rätt lösning för rätt jobb. Kommer du att arbeta i låga höjder, eller lite högre? Eller är din säkerhet vid uppstigning och nedstigning från stora höjder det viktigaste? Vi har övervägt varje scenario för att arbeta på höjd när vi utvecklar våra produkter."

Hur säkerställer ni kvaliteten på Wibe Ladders produkter?

“Alla våra produkter genomgår regelbundna tester av RISE, Sveriges Forskningsinstitut, för typgodkännande i enlighet med gällande normer. Vi genomför även våra egna regelbundna tester, övervakade av RISE, för att se till att alla våra produkter uppfyller de höga standarderna vi utlovar. För oss handlar allt om en sak: du borde alltid kunna vara säker på att vi sätter din säkerhet först i varje steg."

Wibe Ladders - en del av Hultafors Group

Wibe Ladders ingår i Hultafors Group sedan 2007. Hultafors Group består av varumärken som Hultafors, Snickers Workwear, Solid Gear Footwear, Hellberg Safety med fler. Tillsammans bildar de en unik produktportfölj som professionella användare kan lita på i alla lägen, varje dag.

Hultafors förser hantverkare med handverktyg som tumstockar, hammare, vattenpass och brytspakar - utvecklade tillsammans med professionella användare. Innovativa och hållbara arbetskläder som arbetsbyxor och verktygsbälten hittar du hos Snickers Workwear. För att skydda fötterna erbjuder Solid Gear bekväma arbetsskor och skyddsskor. När du vill undvika hörselskada på jobbet vänder du dig till Hellberg Safety, som ligger i framkant när det gäller aktiva hörselskydd med Bluetooth.

Wibe Ladders i siffror

130,000 bockar och pallar tillverkas varje år i vår fabrik i Nässjö.

365 km stegar tillverkas. Det är ungefär avståndet från London till Amsterdam.

300 kg är den belastning som bockarna och pallarna i vårt PROF + -sortiment utsätts för 100 000, gånger innan de lämnar fabriken.

En hållbar standard

Wibe Ladders har åtagit sig att erbnjuda användarvänliga produkter av hör kvalitet till våra kunder och sluitanvändare. Wibe Ladders är certifierad enligt följande standarder.

SE-EN ISO 9001:2015
SE-EN ISO 14001:2015

Användningen av ISO-standarder - tillämoad över hela organisationen - stöder vår ambition att kontinuerligt minska kostnaderna, uppnå ständiga förbättringar och slutligen uppfylla kunders behov och överträffa förväntningarna.

Dessutom stöder det vårt engagemang att agera ansvarsfullt med avseende på vår miljö och bidra till en hållbar framtid

Ladda ner certifikat (pdf, 425 kB)

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Vårt arv

Wibe Ladders är berättelsen om de många uppfinningsrika människorna som har lagt märke till företaget genom åren. Folk brukade säga att Wibe Ladders anställda var ganska geniala. Numera tenderar vi att kalla dem innovationsdrivna. För det är precis vad vi är.

Hur allt började

Made in Nässjö

Småland är känd för sin tillverkningsindustri, så det är en naturlig plats för vår fabrik, i utkanten av Nässjö.

Läs mer om hantverk och robotar

Bli en del av vårt innovativa team

Wibe Ladders har tillhandahållit säkra lösningar för alla typer av arbete på höjd i mer än 80 år. Vill du vara en del av vår spännande framtid?

Läs mer om hur vi arbetar @ Wibe Stegar

Fråga oss