Partner login

Hantverkstradition och robotteknik

Wibe Ladders - Sverige

Wibe Ladders startades ursprungligen i Mora men har sedan 1996 sin verksamhet i Nässjö. Med sitt starka logistiska fäste är Nässjö utmärkt för att snabbt klara leveranserna till kunderna.

I fabrikslokalerna på 14 000 kvm finns kontor, produktion, lager och testlaboratorium. Här samsas gamla hantverkstraditioner med modern robotteknik och helautomatiserad tillverkning.

Wibe Ladders ägs idag av Hultafors Group AB. Produktionsenheten i Nässjö sysselsätter ca 40 personer och omsätter drygt 100 MSEK per år.

VÄRLDENS TUFFASTE STEGTESTEr

Här i Nässjö testas vi alla våra produkter. Men vi nöjer oss inte med att bara leva upp till de tuffaste kraven som ställs av europeiska myndigheter. Eller att våra produkter regelmässigt testas av SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – för att bli typgodkända enligt gällande standard.

Factory in Nässjö

Eller att varje månad göra egna SP-kontrollerade tester för att vara säkra på att våra produkter håller vad vi lovar. Vi tycker man ska ställa ännu högre krav på din säkerhet. Därför gör vi dessutom egna tester som är mycket tuffare än vad myndigheterna kräver.

När kravet är att belasta stegen en gång med 300 kg gör vi dessutom dynamiska tester i vår speciellt utvecklade testmaskin. Där har bockarna och pallarna i vårt PROF+ sortiment fått stå pall för 300 kg 100 000 gånger. Utan att gå sönder. Det är vad vi kallar säkerhet, i varje steg.

Fråga oss