Partner login

Academy

Wibe Ladders - Sverige

Det gör ont att trilla ner!

Det kan göra väldigt ont att trilla ner när man jobbar på höjd. Det är inte bara kroppen som riskerar att ta stryk, man kan få rejält ont i plånboken också.

Fallolyckor från höjd leder ofta till långa sjukskrivningar vilket kan bli dyrt för både arbetsgivare och arbetstagare. Från och med 2015 kan det också bli väldigt dyrt för den som bygger ställningar utan rätt utbildning, då Arbetsmiljöverket infört nya sanktionsavgifter.

Wibe Ladders Academy erbjuder kurser inom två områden, stegsäkerhet och ställningsbyggnation. Du får lära dig att arbeta både säkert och enligt reglerna så du sparar både kroppen och din plånbok.

Det finns fyra nivåer av utbildning och vi erbjuder de tre kurser som krävs för att få uppföra hantverkarställningar upp till 2 meter, rullställningar upp till 5 meter och ställningar upp till 9 meter.

Vad säger lagen?

Från 2014-07-01 gäller nya krav på utbildning vid användning av hantverkaroch rullställning. Arbetsgivaren ansvarar för att de som uppför, gör väsentliga ändringar i eller monterar ned ställningar har kunskap för detta arbete.

För att använda ställningar behövs ingen formell utbildning. AFS 2013:4 anger att den som uppför, väsentligen ändrar eller monterar ned ställningar med en plattformshöjd över 2 meter skall kunna styrka att han/hon har genomgått utbildning med godkänt resultat. Om detta inte kan styrkas skall en sanktionsavgift betalas. 

Utbildningsgivare 

Enligt AFS 2013:4 Bör utbildningen ges av en utbildningsgivare, vars ledningssystem är certifierat av ett ackrediterat certifieringsorgan. Wibe Ladders är certifierade enligt SS:EN ISO 9001:2005 och SS EN ISO 14001:2004 och har arbetat med lösningar för säkert arbete på höjd sedan 1929.

Boka utbildning

Kursen hålls i våra lokaler i Hultafors, Nässjö eller Stockholm (Mörby). I vissa fall finns också möjligheten att vi kan hålla kursen på plats hos er.

Kontakta oss på : för att boka din kurs eller om du har några frågor.

Fråga oss