Partner login

Tre steg för säkerhet

Wibe Ladders - Sverige

I följande avsnitt hittar du omfattande information om att välja rätt produkt för ditt arbete, hur man använder en stege på rätt sätt och hur du kan få hjälp med att se till att din stege är säker.

1. Att välja rätt produkt.

När du planerar att använda en stegen som ett verktyg, bör du först överväga vilken typ av arbete du behöver utföra, hur ofta du använder den och hur tungt arbetet är som att du tänker utföra.
Om
du behöver arbeta med båda händerna och under en längre tid, är som det bättre att använda en byggnadsställning istället för att stå en stegen. Läs mer eller prova vår stegkonfigurator.

2. använd stegen korrekt.

Den absolut vanligaste orsakerna till olyckor med stegar är att stegen välter i sidled eller att basen glider ut från väggen medan toppen glider nedåt. Viktiga faktorer att tänka på för att undvika dessa olyckor, och andra, är placeringen av stegen, stagning eller förankring av stegen och markens skick. Läs mer.

3. inspektera stegen.

Genom att kontinuerligt utföra inspektioner av dina stegar kan du vara säker på att de inte har skadats under hantering eller lagring. Den person som kommer att klättra på stegen bör också inspektera den innan användning - allt för en säkrare jobb. Läs mer.

Wibe Ladders kan också hjälpa företag i Sverige för att inspektera stegar och byggnadsställningar.

Fråga oss