Partner login

Ställningar - All inclusive

Wibe Ladders - Sverige

Våra ställningar är utvecklade för vårt hårda nordiska klimat men är paketerade som en all inclusive-resa till Bahamas. Med våra kompletta paket så får du alla komponenter som behövs för att jobba säkert och enligt reglerna, även de extra komponenter som krävs enligt AFS 2013:4. 

För varje bygghöjd finns ett färdigt paket som du enkelt beställer. Vi har även inkluderat de extra komponenter som krävs för att uppfylla reglerna i arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2013:4 och låtit typgodkänna ställningarna enligt den nya konfigurationerna. Exempelvis så får du sparklister, stödben, dubbla skyddsräcken, stegar och dubbla plattformar när det krävs. Du får plattformar för varannan meter i bygghöjd som gör det säkrare att bygga och enklare att skicka upp delar till nästa nivå.

Kom bara ihåg att vid högre höjder behöver du teleskopiska stödben och ska då välja baspaketet för hög höjd redan från början och när du bygger 8 meter utomhus så behöver du även komplettera med ballast.

5 modeller

Vårt sortiment omfattar robusta trappställningar , rullställningar och hantverksställningar. Alla har lastklass 3 och har tillverkats med samma höga krav på hållfasthet och stabilitet. Vilken du väljer beror på hur hårt du arbetar, om du arbetar högt eller lågt, inomhus eller utomhus, under kortare eller längre perioder. Läs mer om vilken modell du ska välja nere.

 • ST 1400

  En trappställning är bästa valet om du skall göra lite längre arbeten på hög höjd och behöver bära med dig otympligt material eller tunga verktyg upp på ställningen. De stabila trapporna med rejäla steg underlättar transporter upp och ner i ställningen och de större luckorna gör passagen enklare. Plattformshöjd upp till 12 meter inomhus och 8 meter utomhus.

  Trappställning ST 1400
 • RT 1400 & RT 750

  En rullställning passar också för lite längre arbeten på hög höjd. Det finns två modeller, en bred (RT 1400) för mer stabilitet och rörelseutrymme samt en smalare (RT 750) för arbeten i begränsade utrymmen och smidigare transporter. Plattformshöjd upp till 12 meter inomhus och 8 meter utomhus.

  Rullställningar RT 1400 & RT 750
 • FT 750

  Hantverkarställning FT 750 är ett mer kompakt alternativ vilket gör den smidigare att transportera och bygga. Den högsta tillåtna plattformshöjden är 5,8 meter. Den vikbara bottenramen underlättar vid uppförande och bygger man bara de lägsta höjderna krävs endast bottenramen, hjul och plattform.

  Hantverkarställning FT 750
 • WHS 400

  WHS 400 är vår enklaste modell. Den kompakta designen och den vikbara bottenramen gör ställningen enkel att hantera och att transportera. Ställningen består av tre paket (A, B och C). Både A-paketet och B-paketet kan byggas som fristående ställningar och kombinerar man tre paket så får man en ställning med plattformshöjd 2,2 meter.

  Vikbar ställning WHS 400

Enkelt och bekvämt

På våra senaste modeller - ST, RT och FT - Har vi jobbat mycket på de små detaljerna som gör ställningen bekväm och enkel att hantera. Låsningsklämmor har ett pistolgrepp med plats för två fingrar, vilket ger dig mer kraft. De slagtåliga låsningsklämmor kan också vila på ramen utan att de låses av misstag.

De olika stagen är färgkodade för att göra det lättare att skilja dem åt. Bromsarna för hjulen och lås för ramar, plattformar och luckor är också färgkodade så det är lätt att hitta dem och kom ihåg att låsa dem.

Sidoprofiler för plattformen har en greppvänlig design för att göra det lättare att lyfta och bära dem.

Stabilitet

Våra ST och RT-modeller är utrustade med kraftiga och höjdjusterbara 200 mm hjul med kraftiga fästen som går långt upp i ramarna. Det ger hela byggnadsställningar en solid grund som ger extra stabilitet, även när du bygger riktigt hög.

Ställningarna är också förstärkta med diagonala stag mellan varje två meters ramsektion. Detta bidrar till stabiliteten genom att låsa ihop sektionerna.

Ställningar enligt arbetsmiljöverkets regler

Sommaren 2014 publicerade Arbetsmiljöverket nya regler för ställningar (AFS 2013:4). Dessa regler innebär bland annat att det krävs dubbla skyddsräcken och att man inte får klättra på ramarna på höjder över 2 meter. Köper du en ställning från oss så ingår alla extra komponenter som du behöver.

Läs mer om reglerna

Välja ställning

Vet du inte vilken modell du ska välja? Det beror på vilken höjd du behöver vara på, var du arbetar och vilken typ av jobb du gör.

Lär dig mer om att välja rätt ställning

Academy - Utbilda dig för ett säkrare arbete

Wibe Ladders Academy erbjuder kurser inom två områden, stegsäkerhet och ställningsbyggnation. Du får lära dig att arbeta både säkert och enligt reglerna så du sparar både kroppen och din plånbok

Spana in våra Academy kurser!

Arbeta säkert

För att kunna arbeta säkert behöver du ta tre steg i beaktande; du behöver välja rätt produkt, använda den korrekt och efter du börjat använda den behöver den inspekteras regelbundet.

Lär dig att arbeta säkert

Fråga oss