Partner login

En robust stege för proffsens hårda vardag

Trappstege 55P

Wibe Ladders - Sverige

55P är utvecklad för proffsens hårda vardag. Rejäla aluminiumprofiler samt plattform och hylla i metall ger dig en riktigt stabil stege med lång livslängd. Dessutom är den godkänd som Bra Arbetsmiljöval.

En pålitlig stege - Det perfekta valet

Vår nya 55P passar de flesta som är ute efter en allsidig och pålitlig stege för varierande arbetsuppgifter. Innovativ infästningsteknik med FDS-skruv ger en stabil konstruktion med minimal svikt och riktigt lång livslängd. Ett användarcentrerat designarbete och en stor noggrannhet med detaljer har också gjort den både säkrare och mer bekväm att jobba med än föregångaren.

Produkt Data

Stegen tillverkas med 8 olika plattformshöjder från 0,7 till 3 meter. Stegar med plattformshöjd upp till 1,2 meter (5 steg) är godkända som ”Bra Arbetsmiljöval”.

Gå till sidan med Produktdata

Byggd för att hålla

55P har en riktigt robust konstruktion med rejäla glidskydd och aluminiumprofiler, metallplattform och en aluminiumhylla som är skruvad direkt in i sidoprofilen för maximal hållbarhet och livslängd.

Konstruktionen ger också en stege som sviktar minimalt så att du står riktigt stabilt.

Flow drilling screw

De flesta stegar slits inte ut på grund av klättring utan på grund av övrig hantering. Våra nya stegar är hopskruvade med FDS-teknik (Flow Drilling Screw) som ger en mycket stabilare infästning och stegar med en betydligt längre livslängd.

Bra Arbetsmiljöval

55P är godkänd som “Bra arbetsmiljöval”, en svensk märkning för säkert arbete på höjd. Märkning avser 55P med en pattformshöjd på upp till 1,2 meter.

Kraven för plattformshöjd och fallskydd är olika beroende på steges höjd. Utöver det så finns det även mer generella regler som gäller för alla höjder.

Läs mer om'Bra Arbetsmiljöval

Säkerhet i varje steg

 • Halkskyddade steg

  80 mm djupa halkskyddade steg för bekväm och säker klättring.

 • Länkar i stål

  Länkar i stål låser stegen i uppställt läge och förhindrar både att den glider isär eller slås ihop av misstag.

 • Platform med dubbelriktat halkskydd

  Plattformar med dubbelriktat halkskydd ger dig en säker yta att stå på.

 • Bra Arbetsmiljöval

  55P med plattformshöjd upp till 1,2 meter är märkt bra arbetsmiljöval.

 • Testade och typgodkända

  Våra stegar är testade och typkontrollgodkända av SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut. Dessutom gör vi kontinuerligt egna kvalitetstester som är övervakade av SP vilket innebär att vi även får P-märka våra stegar.

  Stegarna är godkända enligt EN-131 och AFS:2004:3.

 • Säkerhetsutrustning

  Stegfot, stödben och handledare finns som extrautrustning för den som vill ha en ännu säkrare stege. De högsta höjderna av 55P, 10-stegs och 12-stegs, levereras med stödben som standard.

När det ska tillverkas så är det bara Småland som gäller

I år firar vår fabrik 20 år i Nässjö och lagom till jubileet så installerades en helt ny produktionscell för våra nya trappstegar i fabriken. Den nya cellen har gett oss möjlighet att arbeta med mer avancerad tillverkningsteknik som FDS-skruvar och ny radialnitningsteknologi. Och det är tack vare den nya tekninken som vi har kunnat konstruera stegar som är bekvämare, stabilare och säkrare.

Se en film från när vi installerade vår nya produktionscell i fabriken i Nässjö.

Se vår video

Academy - Utbilda dig för ett säkrare arbete

Wibe Ladders Academy erbjuder kurser inom två områden ¬ stegsäkerhet och ställningsbyggnation. Du får lära dig att arbeta säkert och enligt reglerna, så du sparar både kroppen och pengar.

Spana in våra Academy kurser!

Arbeta säkert

För att kunna arbeta säkert behöver du ta tre steg i beaktande; du behöver välja rätt produkt, använda den korrekt och efter du börjat använda den behöver den inspekteras regelbundet.

Lär dig att arbeta säkert

Fråga oss