Tester och kvalitet

Hur säker kan en stege bli? Vi ser faktiskt inga gränser. Därför arbetar vi kontinuerligt med att utveckla både vårt produktsortiment och vår produktion, och vi genomför regelbundna tester och revisioner så att vi kan vara säkra på att du alltid är säker.

Tester och kvalitetTester och kvalitet

Vår fabrik

Vi har en egen fabrik i Nässjö där vi tillverkar de flesta av våra arbetsbockar och stegar. Där har vi full koll, inte bara på produktkvaliteten utan givetvis också på att miljö och människor behandlas väl. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO 14 001.

En liten del av vårt sortiment tillverkas av externa leverantörer. Vi besöker dessa leverantörer regelbundet och genomför revisioner för att säkerställa att våra produkter tillverkas i enlighet med våra krav på miljö, människor och kvalitet.

Testanläggning

I vår fabrik har vi även en egen testanläggning där vi kan utföra både statiska och dynamiska tester. Vi har ett testprogram där vi varje månad gör stickprov i både vår produktion och bland våra lagerförda produkter. I vår dynamiska testrigg kan vi utsätta våra produkter för extremt tuffa påfrestningar; våra stegar och arbetsbockar testas i cykler på 50 000 repetitioner med belastningar på 150 kg. Och för att göra det ännu tuffare testar vi även på ojämna underlag. Vissa av våra PROF+ arbetsbockar utsätts för ännu hårdare tester med belastningar på upp till 200 kg och 100 000 repetitioner.

Produktutveckling

Vi utvecklar de flesta av våra produkter själva och utformar dem med användaren i fokus. Det gör vi för att vi vill att våra stegar, arbetsbockar och ställningar ska vara de bästa du kan hitta och uppfyller kraven från de mest krävande yrkesanvändarna. När du använder en av våra produkter kan du vara säker på att du har en produkt som är genomtänkt vad gäller funktionalitet, ergonomi och hållbarhet.

Typgodkänd av RISE

Det finns några lagar och regler som gäller stegar och ställningar, och vi gör vårt yttersta för att följa dem så att du behöver tänka på dem så lite som möjligt. Det mest grundläggande för de flesta av våra produkter är att de ska vara typgodkända enligt gällande standarder. Därför låter vi RISE testa och typgodkänna alla våra produkter som omfattas av en standard.Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |