Välj rätt anliggande stege

Wibe Ladders erbjuder tre nivåer av anliggande stegar: BASE, PROF och PROF+. De är alla en kombination av beprövad teknik och nya innovationer utvecklade i nära samarbete med erfarna yrkesmän.

Se alla anliggande stegar
Choose the right leaning ladder for the job.Choose the right leaning ladder for the job.

PROF+ Anliggande stege LPX

Vår PROF+ Anliggande stege LPX är designad för den verkliga världen som ju inte är helt platt. Därför har vi utvecklat ett nytt koncept för anliggande stegar. Stegarna är utrustade med förlängningsben som gör nivåutjämning på sluttande eller ojämna underlag enklare än någonsin – de klarar upp till 20 cm nivåskillnad. Stegarna är även utrustade med säkerhetsben. Dessa stabiliserar stegen i alla riktningar och förhindrar de två vanligaste orsakerna till olyckor, att stegen välter i sidled eller glider längs marken.

Stegarna är också extra breda, vilket ger dig bättre räckvidd och gott om utrymme att klättra bekvämt och säkert. Toppbeslag med integrerade gångjärn gör att du även enkelt kan använda stegen i fristående läge. LPX är godkänd enligt europeisk standard EN 131 och BOX-profilerna bidrar avsevärt till stegens robusthet och stabilitet.

Dessa anliggande stegar är en kombination av beprövad teknik och nya innovationer utvecklade i nära samarbete med erfarna yrkesmän. De finns som enkelstege eller som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder upp till 10 meter.

PROF Anliggande stege LPR

PROF Anliggande stegar LPR bygger på samma extra breda stege som LPX. Men i stället för vårt koncept med nivåutjämnings- och säkerhetsben är den utrustad med en stegfot som standard.

LPR finns som enkelstege eller som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder upp till 10 meter.

BASE Anliggande stege LBA

Vår BASE-modell LBA är ett utmärkt val för proffs och gör-det-självare som använder stegen mindre ofta eller för mindre krävande arbete. Stegarna är 400 mm breda, är lätta och följer den europeiska standarden EN 131.

En stegfot medföljer alla LBA-modeller över 3 meter för att undvika en av de vanligaste orsakerna till olyckor, nämligen att stegen välter i sidled. LBA finns som enkelstege eller som 2-delad utskjutsstege i längder upp till 7 meter.

1 / 6

Säkerhetsutrustning

För att kunna arbeta säkert på en stege är det viktigt att förstå varför olyckor inträffar. De vanligaste orsakerna till olyckor med anliggande stegar är att de antingen välter i sidled eller glider ut från väggen.

Det bästa sättet att förhindra dessa olyckor är att se till att stegarna är ordentligt säkrade och står på ett stadigt underlag. Du kan ofta behöva kombinera flera olika typer av utrustning. Men om du väljer våra LPX-stegar är de utrustade med allt du behöver för att arbeta säkert i nästan alla situationer. Om du ska arbeta på högre höjder skadar det dock inte med lite extra säkerhet och stabilitet.

Om du arbetar på en vanlig anliggande stege, säkra den längst upp om möjligt. Säkerhetskrokar, ett fast glidskydd eller toppstöd för betongelement kan användas. En stegfot längst ner är också ett bra alternativ. Men tänk på att du behöver riktigt bra friktion mot underlaget, annars bör du även säkra stegen så att den inte kan glida iväg. En rem fäst i ett markspett eller liknande fungerar utmärkt.

Teleskopstegar

Den stora fördelen med teleskopstegar är att de är lätta att transportera och förvara. De får lätt plats i bilen eller i ett förråd. En annan fördel är att de kan användas i exakt den längd du behöver, vilket gör dem idealiska för inomhusbruk och i trånga utrymmen. De har också en luftbromsad stängningsmekanism som drar ihop stegen i en kontrollerad rörelse för att minimera risken för klämskador.


Upptäck våra anliggande stegar


Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |