Välj rätt trappstege

Vilken fristående stege du ska välja beror på vilken arbetsuppgift du ska utföra, på vilken höjd och hur länge. I den här guiden går vi igenom fördelarna med några av våra mest populära fristående stegar.

Välj rätt anliggande stege. 200P är vår bästa trappstege hittills.Välj rätt anliggande stege. 200P är vår bästa trappstege hittills.

För säkerhet och komfort på lägre höjder

En fristående stege är ett utmärkt hjälpmedel både på jobbet och hemma. Den är perfekt när man jobbar på lite lägre höjder. Den är flexibel och kan enkelt fällas ihop, vilket gör den lätt att bära omkring och förvara.

Våra trappstegar är utformade för att vara så säkra och praktiska som möjligt. Det betyder till exempel att de alla har breda och halkskyddade fotsteg, monterade med kraftiga fästen på sidoprofilerna. Vissa av dem har en hylla där man kan lägga verktyg och annat. Vi har prioriterat stabilitet och hållbarhet för att kunna garantera säkerhet och lång livslängd för våra stegar. Våra PROF+ trappstegar är våra bästa trappstegar hittills. Stegarna är konstruerade av en smart sexkantig lackerad aluminiumprofil, vilket gör att de klarar mycket höga belastningar utan några tecken på instabilitet. Dessutom har de dubbla fästen på fotstegen, vilket gör dem mycket tåliga mot slitage och ger en mycket lång livslängd.

Vi har fristående stegar inom alla tre produktsegmenten: PROF+, PROF och BASE. Läs mer om segmenten här.

Stagning och förankring

Fristående stegar med plattformar, över 2 meter höga, bör stagas för att säkerställa en tillräcklig säkerhetsnivå. Utrusta din stege med lämplig säkerhetsutrustning för ett säkrare och mer effektivt arbete.

Välj rätt anliggande stege. 200P är vår bästa trappstege hittills.

Trappstege 200P

PROF+ trappstege 200P är resultatet av 90 års innovativ tillverkning av stegar och lanserades i samband med Wibe Ladders 90-årsjubileum. Det är en robust men samtidigt användarvänlig premiumstege med en konstruktion som kombinerar beprövad teknik och nya innovationer. Enligt vår mening är det förmodligen den bästa stege som någonsin har konstruerats.

Trappstege 200P är helt tillverkad av metall och är sammanfogad med radialnitad infästning, vilket gör den extremt hållbar och säkerställer en lång livslängd. Sidoprofilerna och hyllan är ytbehandlade för att förhindra fläckar på händer, kläder och omgivning.

Den extra stora plattformen på trappstegen ger dig gott om utrymme att arbeta både effektivt och säkert, och på alla höjder. För ytterligare säkerhet har varje fotsteg ett dubbelriktat halkskydd och extra djupa steg. 200P levereras med fällbara räcken som skyddar användaren mot fall på tre sidor av plattformen. Räckena är fällbara för enkel transport och förvaring av stegen.

Den rymliga hyllan är gjord av metall för bästa möjliga hållbarhet. Förutom att den är ytbehandlad för att förhindra fläckar, är den också utformad för förvaring av t.ex. skruvmejslar och andra verktyg som hantverkare ofta använder.

Trappstege 55P

Trappstege 55P

Vi har utformat PROF Trappstege 55P för den professionella hantverkarens dagliga arbete. Stegen har hylla, plattform och länkar i metall, vilket gör den till en robust stege med hög stabilitet och lång livslängd.

55P har en verkligt robust konstruktion med kraftiga aluminiumprofiler och halkskydd. Den har en metallplattform och en aluminiumhylla som är skruvad direkt i sidoprofilen för maximal hållbarhet. Konstruktionen minimerar även svikten i stegen så att du får en stadig arbetsställning och kan fokusera på uppgiften.

55P är det perfekta valet för alla som vill ha en mångsidig och pålitlig stege för varierande arbetsuppgifter.

Trappstege för trappor, Trapphusstege 55S

Trapphusstege 55S

PROF Trappstege 55S är en flexibel trapphusstege för arbete i trappor och utrymmen med ojämna underlag. Innovativ infästningsteknik med FDS-skruvar ger en stabil konstruktion med minimal svikt och riktigt lång livslängd. Alla fyra stolparna kan justeras individuellt för stabilt stöd och säkert arbete.

Den höga placeringen av verktygshyllan håller alltid dina verktyg på bekvämt avstånd och tillsammans med sidoprofilerna ger den användaren bra stöd och balans.

Den stora plattformen och de djupa fotstegen gör att användaren alltid kan stå bekvämt och det anodiserade aluminiumet hjälper till att minimera fläckar på händer och kläder.

Bra Arbetsmiljöval

Bra Arbetsmiljöval är en svensk märkning för säkrare arbete på höjder. Märkningen innebär att stegen uppfyller de krav som Riksbyggarnas säkerhetsgrupp tagit fram i syfte att minska antalet arbetsplatsolyckor.

55P (upp till 5 steg) och 90P är godkända som Bra Arbetsmiljöval.

FDS-skruvar (Flow Drilling Screws)

De flesta stegar slits inte ut på grund av att man klättrar på dem, utan på grund av annan hantering. 55P och 44P är monterade med FDS-teknik (Flow Drilling Screws), vilket ger en infästning med ökad stabilitet, och därmed en längre livslängd för hela stegen.

Innovativ infästningsteknik med FDS-skruvar ger en stabil konstruktion med minimal svikt och riktigt lång livslängd.

Typgodkännande enligt gällande standarder

Alla våra produkter testas av SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – för typgodkännande enligt gällande standarder. Utöver det utför vi även våra egna regelbundna tester, övervakade av SP, så att vi kan vara säkra på att alla våra produkter uppfyller de höga krav vi ställer på dem.

Stegarna är typtestade enligt SPCR064 och godkända enligt Svensk Standard SS 2091 utgåva 4 samt EN 131. Certifieringsnumret för bärbara stegar är P102 102.


Upptäck våra trappstegar


Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |