Välj rätt arbetsplattform

En arbetsplattform är ett mångsidigt hjälpmedel som kan användas för en mängd olika uppgifter som underhåll, målning, installationsarbete och lagerarbete.

Vårt sortiment av arbetsplattformar och hur du väljer den rätta för jobbet.Vårt sortiment av arbetsplattformar och hur du väljer den rätta för jobbet.

Med en arbetsplattform får du en större ståyta, bättre fallskydd och högre stabilitet än med en vanlig stege. Du är säkrare med fallskydd på fyra sidor och kan arbeta med båda händerna.

De större plattformarna och det robusta fallskyddet ger dig bra utrymme för rörelse och balans, så att du kan fokusera på din uppgift och arbeta mer effektivt. En arbetsplattform är också ett bra alternativ till ställningar. De är till exempel enklare att hantera eftersom de inte kräver någon montering.

Våra arbetsplattformar

Du kan välja mellan 3 olika modeller. HAP och WP som är baserade på samma lätta aluminiumkonstruktion samt TMR som är baserad på en robust stålkonstruktion. Oavsett vilken modell du väljer får du ett pålitligt hjälpmedel med en stor plattform och ett robust fallskydd på fyra sidor.

Arbetsplattform WP

WP – En lätt och smidig arbetsplattform

WP är vår lättaste modell, aluminiumkonstruktionen gör den robust men ändå lätt att hantera.

Höjdjusterbar arbetsplattform HAP

HAP – Höjdjusterbar arbetsplattform

HAP är justerbar i höjd, vilket gör den väldigt flexibel och användbar i många olika situationer. Du kan vara säker på att du alltid kan hitta en bra arbetsställning så att du kan fokusera på jobbet.

Arbetsplattform TMR

TMR – Robust och stabil arbetsplattform

TMR bygger på en robust stålkonstruktion. Trappans djupa steg och en mindre brant lutning gör arbetet både säkrare och bekvämare.

De många fördelarna med arbetsplattformar

  • Dubbla hjuluppsättningar och en kompakt och lätt aluminiumkonstruktion gör HAP och WP mycket lätta att flytta runt och transportera – både hopfällda och utfällda.
  • Bekväm och säker klättring. En mindre brant lutning på trappan och 110 mm djupa trappsteg gör TMR extra säker och bekväm för alla som ofta klättrar upp och ner.
  • Arbeta på rätt höjd. Våra arbetsplattformar finns i totalt nio olika plattformshöjder från 1 till 3 meter.
  • Stora plattformar. Alla tre modellerna har rejäla plattformar i stål, vilket ger dig en stabil yta att stå på och gott om plats att röra på dig så att du kan arbeta effektivt.
  • Flexibilitet med en höjdjusterbar plattform. HAP är justerbar i höjd mellan 1,1 och 2 meter, vilket gör den väldigt flexibel och användbar i många olika situationer. Du kan vara säker på att du alltid kan hitta en bra arbetsställning så att du kan fokusera på jobbet.
  • Alla plattformar har fallskydd på fyra sidor, vilket ger dig en säkrare arbetsplats och bra stöd.
  • HAP och WP är hopfällbara för enkel transport och förvaring.

Godkända enligt EN 131-7

Standarden EN 131-7 ställer krav på hög stabilitet, räckets förmåga att stå emot höga belastningar samt storleken på plattform och sparklist.

Bra Arbetsmiljöval

Alla våra arbetsplattformar – HAP, WP och TMR – uppfyller kraven för märkningen Bra Arbetsmiljöval, vilket innebär att de är ett bra val för säkert arbete. Det gäller alla plattformshöjder.


Upptäck våra arbetsplattformar


Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |