Lagar och regler

Produkterna vi säljer omfattas av både standarder, lagar och förordningar. Standarderna – ibland nationella men oftast europeiska – omfattar produktens konstruktion inklusive geometriska begränsningar och testrutiner. Som användare behöver du inte bekymra dig om det. När du köper en produkt från Wibe Ladders hittar du RISE-symbolen på etiketten som visar att den har certifierats av ett tredje parts testinstitut enligt relevant standard.

Lagar och föreskrifter gällande arbetsmiljö styr användningen av produkten. Dessa kan vara värda att läsa eftersom de i princip bara handlar om en sak – din säkerhet. De finns där för att se till att du kommer helskinnad hem från jobbet. Arbetsmiljöbestämmelserna varierar från land till land, och kan också vara olika beroende på om du är privatperson eller yrkesverksam, eller till och med beroende på ditt yrke. Besök gärna våra lokala webbplatser för mer detaljerad information om regler och förordningar där du bor. Om du föredrar en mer allmän sammanfattning på engelska kan du läsa vidare nedan.

Stegar

När man arbetar yrkesmässigt med stegar måste man vanligtvis följa vissa säkerhetsriktlinjer och föreskrifter. Dessa varierar från land till land och styrs främst av nationella eller lokala arbetsmiljölagar.

Ställningar

Våra ställningar är alltid testade och godkända. Det finns dock vissa saker man ska ta hänsyn till vad gäller lagar, regler och standarder när man arbetar med ställningar.

Typgodkännande

Om du undrar över typgodkännanden och vilka regler som gäller för oss när vi utvecklar våra produkter kan du läsa mer här.Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |