Mitt jobb från ovan: Johanna Flyckt Gashi

För två år sedan lämnade Johanna Flyckt Gashi sitt jobb som inredningsstylist och började jobba som inköpare för det svenska företaget Svanefors. Förutom att köpa in tyg, gardiner, mattor och kuddar bygger hon även montrar för utställningar och showrooms. Många av arbetsuppgifterna kräver att hon klättrar på en stege.

Mitt jobb från ovan – Johanna Flyckt GashiMitt jobb från ovan – Johanna Flyckt Gashi

Johanna har en gedigen bakgrund som inredningsstylist och har arbetat för många svenska varumärken under åren; Ellos, Hemtex och IKEA för att bara nämna några. Hon har även arbetat för många av de stora svenska inredningstidningarna. De senaste två åren har hon arbetat som inköpare på Svanefors. Förutom att köpa in allt från tyg till inredningsdetaljer, designar och bygger hon även Svanefors montrar för utställningar, hon bygger showrooms och fungerar som inredningsstylist vid fotograferingar.

– Vi är med på fyra utställningar varje år, bygger två showrooms och tar bilder till katalogen två gånger om året. Då jobbar jag på höjder. Alla montrar är väldigt roliga att bygga och det är alltid en speciell stämning i mässhallen. Alla är peppade och man jobbar som en galning från tidig morgon till sen kväll innan utställningen öppnas. Jag träffar alltid många roliga och glada människor och alla är hjälpsamma och lånar ut saker man behöver; som en kopp kaffe eller en stege.

"Man ska använda stegar som är både robusta och stadiga"

Johanna tycker att det är okej att jobba på höjder så länge hon har en stadig och bra stege. Hon erkänner att hon är lite höjdrädd men delar med sig av ett enkelt, men effektivt tips.

– Det underlättar om man inte tittar ner.

När det gäller säkerhet är hennes bästa råd att välja bra skor som ger bra grepp, använda en stadig stege och se till att stegen placeras på ett plant underlag. Det är också stegen som hon anser är hennes viktigaste utrustning när hon arbetar på höjder.

– Man ska använda stegar som är både robusta och stadiga

Johanna har aldrig skadat sig vid arbete på höjder, åtminstone inte på grund av ett fall. En gång fick hon en sträckning i ryggen när hon hängde upp gardiner i ett tak. Sedan stod hon där, högst upp på en stege och kunde inte komma ner.

– Det fanns ingen där som kunde hjälpa mig. Turligt nog var min son i stan så jag kunde ringa honom och be honom komma och hjälpa mig att klättra ner.

Mitt jobb från ovan – Johanna Flyckt Gashi

Om

Namn: Johanna Flyckt Gashi

Yrke: Inköpare

År i branschen: 2 år som inköpare, före det 12 år som inredningsstylist

Arbetshöjd över marken: Cirka 1 meter

Verktyg/utrustning du alltid har med dig: Hammare och skruvmejsel

Instagram: @johannas3Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |