Säkert arbete på höjder

Vikten av stegsäkerhet kan inte nog understrykas. Om du någonsin har fallit illa när du utövat en sport eller bara varit ute på en promenad, vet du att hastigheten på din fallande kropp och dina kroppsdelars sårbarhet – armar, ben och huvud – kan resultera i smärta och allvarliga skador när kroppen stöter i marken. Riskerna mångdubblas när du befinner dig på höjd.

Safe work at heightsSafe work at heights

Säkerhetsmedvetenhet och sunt förnuft

Säker användning av stegar kräver riskmedvetenhet, bra vanor och sunt förnuft. Först och främst, ha aldrig bråttom. Snabbhet och bekvämlighet går oftast inte ihop med stegsäkerhet. Att skynda på saker eller ta genvägar, som att ”nöja sig” med den stege som finns till hands i stället för att välja rätt stege för uppgiften, orsakar många olyckor och skador.

Du kan ha en högkvalitativ stege från Wibe Ladders, men om en viss arbetsuppgift får dig att ställa upp stegen på ojämnt underlag och utan rätt tillbehör, arbeta under ovanliga förhållanden utan tillräckliga förberedelser, eller sträcka dig utanför den maximala arbetshöjden, kan du utsätta dig själv och ditt jobb för risker.Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |