Välj rätt stege eller ställning

För att hitta rätt produkt för jobbet bör du fundera på vilken höjd du ska arbeta på, vilken typ av arbete du ska utföra och hur ofta du kommer att använda stegen.

Välj rätt stege eller ställningVälj rätt stege eller ställning

På vilken höjd behöver du arbeta?

Höjden är förstås en avgörande faktor vid val av stege. Försök alltid att hitta en höjd där du kan utföra ditt jobb i en bekväm arbetsställning utan att behöva sträcka dig för att nå ditt arbetsområde.

Vid arbete inomhus finns det en tendens att välja produkter som är lite för höga. Se därför till att välja en höjd där du kan utnyttja plattformen och fallskyddet så mycket som möjligt i stället för att stå på fotstegen eller stegpinnarna.

Du bör också tänka på ditt behov av att nå i sidled. Arbetsplattformar och ställningar har större ståplan som gör att klättraren kan röra sig och nå större ytor. Det minskar behovet av att flytta stegen ofta eller att luta sig farligt långt utanför stegen.

Vilken passar dig?

De flesta av våra produkter är allroundprodukter som kan användas för en mängd olika uppgifter. Men de har alla olika egenskaper, säkerhetsfunktioner och höjdkapacitet. Fundera därför på vilken typ av stege som passar bäst för dina arbetsuppgifter.

Arbetsbockar och arbetspallar

Arbetsbockar är bredare och har större plattformar än de flesta trappstegar vilket ger dig gott om rörelseutrymme. Arbetspallar är kompaktare, perfekta för arbete i trånga utrymmen och dessutom enkla att transportera och förvara.

Materialbockar

Här hittar du produkter för uppläggning av exempelvis gips-, OSB- och plywoodskivor. Vår universalbock går också utmärkt att använda som sågstöd eller som stomme om du behöver ett extra bord.

Trappstegar

Trappstegar är fantastiska allroundhjälpmedel för arbete på låg och medelhög höjd. En stege med plattform ger dig en arbetsyta med fallskydd på tre sidor och en verktygshylla som frigör händerna. Dubbelsidiga trappstegar gör att du kan arbeta på båda sidor av stegen – ett utmärkt val när du behöver komma åt stora ytor längs en vägg. Om du behöver utföra arbeten i en trappa får du inte missa vår trapphusstege 55S.

Arbetsplattformar

Arbetsplattformar kan kanske bäst beskrivas som kraftiga trappstegar. Du får större ståyta och bättre fallskydd som gör att du kan utföra tyngre och mer tidskrävande arbetsuppgifter. Vår arbetsplattform HAP har ett höjdjusterbart ståplan så att du alltid kan hitta en ergonomisk arbetsställning. TMR har en mindre brant lutning för bekvämare och säkrare klättring.

Ställningar

Med ställningar kan du arbeta på vilken höjd som helst, från bara några decimeter från marken och ända upp till 12 meter. Det här är produkter som lämpar sig för tyngre och mer tidskrävande arbeten tack vare stor stabilitet, stora plattformar och omfattande fallskydd.

Anliggande stegar

Anliggande stegar är idealiska för snabba och lätta jobb längs en vägg eller fasad, eller för att komma åt ett tak. Kolla in vårt LPX-sortiment, ett unikt stegkoncept med både nivåutjämningsben så att du kan arbeta på ojämna underlag, och 3D-stödben som stabiliserar stegen i alla riktningar.

Här hittar du också teleskopstegar som är superenkla att bära runt och förvara samt ledade kombistegar som kan användas både som fristående och anliggande stegar.

Mindre är mer – eller extra allt?

Vi har delat in vårt sortiment i tre olika stegkategorier för att vägleda alla som arbetar på höjder till den bästa stegen: PROF+, PROF och BASE.

Diagram över våra stegkategorier – PROF+, PROF och BASE

PROF+

För mer utmanande tillämpningar.

Den här kategorin innehåller det allra bästa vi kan erbjuda när det gäller funktionalitet, hållbarhet, säkerhet och ergonomi. Du får en kraftig konstruktion med större stabilitet, större ståplan och bättre fallskydd.

PROF

För vardagsanvändning.

Den här kategorin är till för hantverkare som behöver produkter som är lätta att hantera men ändå stryktåliga nog för att användas varje dag. Här hittar du några av våra mest populära produkter, till exempel trappstegen 55P och vår arbetsbock 55AB.

BASE

För mindre utmanande tillämpningar.

Det här är mer grundläggande produkter för det prismedvetna proffset eller gör-det-självaren. De är inte avsedda för de tyngsta arbetsuppgifterna och tar dig inte upp till de högsta höjderna. Men det gör å andra sidan att de är relativt smidiga, lätta och enkla att hantera.

Det kan vara frestande att välja en billigare och lättare stege. Men när du väl arbetar med en produkt med bättre stabilitet, ett större ståplan och bättre fallskydd kommer du att märka att du kan arbeta mer effektivt. Så i det långa loppet blir det en bättre stege – där du kan slappna av, röra dig friare och lägga mer fokus på ditt jobb i stället för din balans – en smartare investering i både säkerhet och effektivitet.Wibe Ladders är en del av Hultafors Group tillsammans med:

För mer information om varumärkena är du välkommen att kontakta oss.

Användningsvillkor | Integritetspolicy | Byt land | Cookiepolicy |